De spannende stilte op de Spaanse bergen.

Vakantie in de SpanjeHet is heerlijk stil op het strand aan de Spaanse kust. Ik zit op een kleedje en ik voel de zon op mijn huid. Ik sluit mijn ogen, voel een zachte zeewind en ik hoor de golven.
Ik geniet hier van een weekje vakantie. Het is buiten het vakantieseizoen, er zijn weinig toeristen dat geeft ruimte, heerlijk!

In mijn voorbereiding heb ik allerlei plannen gemaakt  om te gaan doen en nu ik hier ben heb ik er vooral zin in om in het moment te zijn. Per dag bekijken waar ik zin in heb, welke mogelijkheden er zijn, en dan pas te besluiten wat we gaan doen. Dat voelt rustig, goed en ontspannen.           

Wàt een ruimte

De natuur is hier immens. Heel veel ruimte, echt wel wat anders dan in het volle Nederland. Ik vind de grootsheid indrukwekkend. Het maakt me klein en ik voel me er een wezenlijk onderdeel van.
We gaan een dag met de auto naar een natuurpark met hoge bergen. De wegen zijn er smal en goed begaanbaar. Verderop en hoger in de bergen worden ze wel heel smal en zijn ze niet meer geasfalteerd. Het is een spannende autorit. Na elke bocht weer een nieuw mooi ander uitzicht! Overal waar je kijkt doemen weer nieuwe bergen op, adembenemend mooi. We stoppen een paar keer, wandelen rond en gaan picknicken op een plekje in de zon Wat is dit genieten! Je hoort de stilte bijna, hier en daar het geluid van een vogel of een blaffende hond in het dal, verder niets.

Geeft helderheid

Ik voel me vrij. Er is rust om het leven van alledag te relativeren en er een ander licht op te laten schijnen. Van een afstand nadenken over lastige kwesties maakt dat ik er minder ingezogen ben. Het lijkt luchtiger en ik bekijk  het met meer helderheid. Het geeft me nieuwe verrassende inzichten.

Een wandeling langs het strand voert ons naar een uitkijkpunt op de rotsen. Aan de ene kant de grote stad in de verte en aan de andere kant de witte huizen tegen de bergwanden. Een typisch Spaans tafereel. Vòòr ons de Middellandse Zee prachtig blauw onder een strakke lucht en de warme  zon.

Met de adelaar naar grote hoogte

Ik ga met mijn hoofd in de wind staan en sluit mijn ogen. In mijn gedachten komt er een grote adelaar die me uitnodigt om op zijn rug te stappen. Dat doe ik en hij neemt me mee naar een grote hoogte. Samen vliegen door de lucht,wat een ruimte, wat een vrijheid!  Ik voel de trillingen van opwinding in mijn lijf. We gaan nog hoger en nog verder .Het is een rustgevend zweven geworden. In de diepte zien we steden,  de zee en besneeuwde bergtoppen. De tijd lijkt stil te staan, er lijkt geen tijd meer te zijn. Heerlijk is het het en ik voel me helemaal licht in een ‘zee van geel-wit licht’. Dan gaat de adelaar weer vliegen, hij brengt me terug naar de opstapplaats.  Ik bedank hem voor de vlucht. Hij bedankt mij voor het vertrouwen en vliegt hij weer weg. Terug op de rots open ik mijn ogen. Ik voel me geweldig. Ik kijk rond, ik zie de natuur en van de adelaar is geen spoor te bekennen.

Mijn vakantie met geluk in mezelf 

Terug in ‘ons’ landhuis in de bergen geniet ik nog na van de ‘mooie reis met adelaar’. Dit kan ik  alleen maar in ontspanning kan meemaken. Wat fijn om hier nu te zijn. Deze week doet me goed ook de massages en een oefeningen dragen bij aan mijn genieten en  relativeringsvermogen. Ik voel het geluk in mezelf

Straks terug thuis zit ik vast weer vol energie om verder te gaan. De rust, zon,stilte en ruimte zal ik zeker missen.  Dat is dan een goede reden om weer terug te komen.

Wil jij ook genieten van een vakantie in Spanje? Ga dan mee met onze body en mind reis van 7 – 12 april 2019.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *