Seksueel misbruik, waarom ik iets voor deze vrouwen wil betekenen.

Wat kan ik voor je betekenen na seksueel misbruik.De #MeToo verhalen maken heel wat los, er worden veel verhalen verteld over de verschillende vormen van seksueel misbruik van groot tot klein.  Het is goed dat de verhalen verteld worden. Het seksueel misbruik wordt bespreekbaar en het taboe wordt minder. Het topje van de ijsberg is eraf.
Het lezen van de verhalen geeft herkenning. Dat helpt om je eigen angst, schuld en schaamte te resetten. Dat is een belangrijke stap.

Zoektocht

Vertellen is helend om het misbruik een plaats in je leven te geven. Uit eigen ervaring weet ik dat seksueel misbruik een jarenlang, of misschien wel levenslang, impact heeft en dat je er op de meest uiteenlopende momenten mee geconfronteerd kunt worden.
Naast erover praten moet er bij de meeste mensen meer gebeuren. Dat kan een moeilijke zoektocht zijn. Ik ken verhalen van mensen die gebaat zijn bij ademtherapie of met creatieve werkvormen geholpen zijn. Ik ben 25 jaar na dato in therapie gegaan en heb met regressie therapie veel bereikt. Het waren moeilijke, zware en emotionele sessies die me erg goed geholpen hebben.
Al veel jaren heb ik de behoefte om iets te kunnen betekenen voor vrouwen die ook seksueel misbruikt zijn. Van alle mogelijkheden die ik kon bedenken heb ik de juiste vorm lang niet kunnen vinden. Ik ben een massage opleiding gaan volgen. In de training lichaamswerk die daar onderdeel van was heb ik  de laatste pijnpunten in mijn lichaam kunnen voelen, doorleven en met fantastische begeleiding kunnen aanpakken

Hoe kan ik iets betekenen?

Inmiddels heb ik zelf mijn massage opleiding, Mazzaze. Daar komen ook mensen met seksueel misbruik in hun verleden naar toe. Dat doet mij geweldig goed, ik vind het heel fijn dat zij er zijn. Massage helpt hen, dat heb ik ook ervaren in mijn tijd van therapie, massage was er een onderdeel van.
Mijn ervaring in het begeleiden van mensen met seksueel misbruik in mijn opleiding maakte steeds meer duidelijk hoe ik iets kan betekenen in deze doelgroep. De kennismaking met Ellen heeft geleid tot samenwerking met Revief. Zij organiseren ontmoetingsdagen voor deze doelgroep. Op hun verwendag was ik er met Mazzaze om massages te geven. Persoonlijke zachte, warme en liefdevolle aanrakingen in een veilige sfeer om alleen maar van te genieten. En alles wat er los komt mag er zijn.

Volgende stap

De samenwerking van Mazzaze met Revief is gestart, proeverij massage dagen en ontmoetings weekenden zijn geboren! Op deze dagen gaat het om positieve ervaringen in het aanraken en aangeraakt worden. In een veilige en vertrouwde omgeving waar elke vrouw zelf de regie heeft. Dat vind ik belangrijk.  Voor mij komt deze cirkel rond. Dat is heerlijk en geeft mij een goed gevoel dat ik iets kan bijdragen aan het helen van de wonden die er zijn bij de vrouwen die hier mee te maken hebben gehad.
Hoe kun jij jouw helende reis maken, wat heb jij daarvoor nodig?

Over de Massage weekenden in samenwerking met Revief  hier alles lezen.

5 Responses to Seksueel misbruik, waarom ik iets voor deze vrouwen wil betekenen.

 • Lieve Carla, mooi open eerlijk moedig warm verhaal.
  Dank je wel.

 • Mooi initiatief!

 • Wat ben ik blij dat je dit weekend hebt georganiseerd en dat ik erbij was. Ik ben net thuis en voel me supertrots op mezelf. Enorme stappen gezet in aanraken, mijzelf laten aanraken, mezelf laten raken, durven voelen wat een aanraking met mij doet. En dat met lotgenoten onder elkaar waarbij soms een woord of een blik al genoeg is om de ander te zien en te verstaan. Enorm verrijkend!!

 • Lieve Carla,
  Met een warm gevoel van dankbaarheid denk ik terug aan ons massageweekend in december 2017.
  Één van de manieren om mijn lichaam weer van mij te maken is aanraken, aanraken en aanraken geweest en dat is het nog steeds.
  Dit weekend vond ik heerlijk, want het hele weekend mocht het geschonden kind in mij door op veilige manier aangeraakt te worden en aan te raken heling ervaren.
  Ik wens iedereen toe, dat ‘het lichaam’ weer mijn lichaam wordt.
  Dankjewel dat je weekenden als deze samen met Revief organiseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *