Mazzaze masseur Janneke

Janneke is inmiddels ook gediplomeerd Mazzaze masseur.

Haar onderstaand verhaal dateert uit de tijd dat ze nog in opleiding was.

Waarom doe ik de massage opleiding?

Dat is moeilijk te omschrijven. Ik kan praten over rust, over ontspanning, over je gekoesterd voelen en over acceptatie. Dat is het ook allemaal. Maar het is eigenlijk nog meer.

In mijn drukke werk als journalist ben ik vaak met mijn hoofd bezig, doelgericht en soms moet ik ook erg kritisch zijn. Allemaal belangrijke kwaliteiten. Massage vormt voor mij een tegenwicht. Het is zachtheid, ontspanning, koestering en accepteren wat er is. In de weekenden zijn er soms mensen die eigenlijk niet zo lekker in hun vel zitten. Bijvoorbeeld omdat ze net een dierbare hebben verloren of omdat ze overspannen zijn. En soms zit ik zelf niet zo lekker in mijn vel. Dat kan en is ook geen probleem. Maar aan het eind van het weekend is er vaak een openheid en toegankelijkheid tussen de mensen die er zijn en voelen de meeste mensen zich beter.

Contact maken via massage

Een massage zorgt voor mildheid, naar anderen, maar ook naar jezelf. Elk lichaam is anders, en dat geldt ook voor iedere persoon. Daar krijg je meer oog voor en ook voor waar je eigen grenzen liggen en hoe je die kan voelen en aangeven. En hoe je op een andere manier dan praten contact kan maken. Daarbij heeft massage ook nog allerlei positieve lichamelijke effecten en is het fijn om te doen.

Dat vind ik mooi om door te geven en daarom doe ik de massage opleiding. Ik vind de manier waarop Carla het geeft heel prettig, met weekenden waarin er een heel ontspannen en gezellige sfeer is. Straks, als ik mazzaze-masseuse ben, blijf ik betrokken via een intervisiegroep en blijf ik massages geven en ook ontvangen. Een heel fijn vooruitzicht!

Janneke

Janneke Juffermans

Journalist