Mazzaze masseur Robert

Al langere tijd geef ik massages deze waren vooral gericht op pijnbestrijding denk hierbij aan pijnlijke nekken, schouders en ruggen enz.  Na jaren geroepen te hebben dat ik er “iets” mee wilde doen ben ik me gaan oriënteren op opleidingen, tik het in op google en er komen allerlei opleidingen tevoorschijn. Veel opleidingen zijn te volgen via de grote opleidingsinstituten waar het vooral thuis bezig zijn is met instructiedvd’s en wat praktijkdagen. Maar ook veel opleidingen bij massage instituten. Waar ga je nu voor?

 

Uniek concept van opleiding in de vorm van weekenden

Tijdens mijn zoektocht naar een passende opleiding kwam ik via een gezamenlijke kennis in contact met Carla. Na eerst eens gekeken te hebben op haar website en een persoonlijke ontmoeting met massage heb ik gekozen voor de opleiding bij Mazzaze.  De reden was toch wel het unieke concept van massage opleiding in de vorm van de massageweekenden waarin je met elkaar bezig bent met massage, aanraking en gewoon het samenzijn. Masseren vanuit gevoel gericht op ontspanning was voor mij nieuw maar een geweldige ervaring. Hierdoor leerde ik een totaal andere manier van massage geven vanuit je gevoel in een flow die leidt tot ontspanning (eerlijk gezegd zowel voor degene die gemasseerd wordt als voor mij).

Het voordeel van een heel weekend bezig zijn met massage is het echt loskomen van je dagelijkse beslommeringen zowel werk als privé. Het wordt door mij en vele andere deelnemers dan ook echt gezien als een minivakantie. De combinatie van mensen die de opleiding doen en mensen die gewoon af en toe een weekend boeken maakt het geheel luchtig en leidt tot leuke ontmoetingen en afwisseling. Daarnaast is er ieder weekend aandacht voor een andere vorm van massage of gerelateerde zaken, zoals klankschalen, hotstones, kruidenstempels en nog veel meer.

Ik hoop dit voorjaar mijn Mazzaze opleiding af te ronden en heb inmiddels als zijstap mijn certificaat gehaald voor hotstone massages. Ik geef massages bij mij thuis in Amersfoort en hoop dit in de toekomst uit te breiden door minder te gaan werken en mijn eigen massagepraktijk uit te bouwen.IMG_20150518_214958 (Medium)

Robert Baptist.
Info: robert.baptist@hotmail.com

In het weekend van 15-17 mei heeft Robert Baptist zijn Mazzaze masseur diploma behaald!