Mazzaze masseur Bauk

Bauk 2 (1)In 2010 maakte ik tijdens een zomervakantie voor het eerst kennis met de massages van Carla. Het was in een periode van mijn leven waarin ik me opnieuw bewust werd van mijn lichaam, en van de behoefte om aangeraakt te worden. Net als voeding, kleding en sociaal contact ervaar ik aanraking sinds dien steeds meer als een echte basisbehoefte. Ik ging enkele malen per jaar meedoen met de massageweekends in Havelte. Steeds meer ging ik ook genieten van het geven van de massages. In het begin was het masseren een inspanning.

Masseren als een dans

Door de aanwijzingen van Carla kon ik tijdens het masseren steeds beter in contact blijven met mijn eigen lichaam, en wordt het masseren meer en meer een soort dans: soepele bewegingen vanuit mijn voeten. Ik hoor van mensen vaak terug dat ze in mijn massage een zekere geaardheid ervaren. Toen Carla de mogelijkheid van een opleiding aanbood, heb ik de weekends die ik al gevolgd had om kunnen zetten als een aanzet voor die opleiding. Nooit eerder in mijn leven heb ik op zo’n ontspannen manier een diploma gehaald! De extra opdrachten zorgden voor verdieping en reflectie. De vakbekwame en integere feedback van Carla was voedend en stimulerend. In nov 2014 haalde ik mijn diploma.

Professionalisering

Doordat ik voor de opleiding oefenmodellen moest zoeken, kwam ik vanzelfsprekend terecht in een proces van verdere professionalisering. Naast mijn drukke baan als intern begeleider in een basisschool, besteed ik nu één dag per week aan masseren. Dat houdt mij op een mooie manier in balans. Ik heb bezig een kleine massagepraktijk op te bouwen, en ik ontwikkel meer en meer mijn eigen massagestijl. Mijn massages kenmerken zich door rust en aandacht en brengen je terug in verbinding met je eigen lichaam.

Bauk van Wijk
baukvanwijk@gmail.com
masseert vanaf nov. 2014 in omgeving Amsterdam