Mazzaze masseur Annemieke

Ik vond het Annemieke Mazzaze masseurondergaan van massages altijd al erg prettig en liet dit ook eigenlijk altijd doen als ik naar een sauna ging.  Zo’n zeven jaar geleden maakte ik tijdens het VakantieAnders Oud en Nieuw kennis met Carla en volgde ik een eerste workshop massage bij haar. Een beetje onwennig nog, maar de ontspannen sfeer maakte het erg prettig, zowel voor mij als voor mijn maatje tijdens de workshop. Het jaar erna, weer met Oud en Nieuw was het mij meteen duidelijk dat ik weer naar de workshop van Carla zou gaan en toen ik een uitnodiging kreeg om eens naar de weekenden te komen, hoefde ik niet eens zo lang na te denken.

Effect op persoonlijke ontwikkeling

Daar merkte ik dat het masseren me ook erg veel ontspanning bracht, maar ook dat het een ander effect had op mijn persoonlijke ontwikkeling.
Ik heb me jaren nogal opgesloten in mijzelf en via massage kwam ik in contact met de persoon die ik masseerde. Bovendien bood de sfeer in de weekenden altijd een ongedwongen manier voor mij om deel te zijn van een groep mensen en daarin te functioneren. Het werd steeds minder nodig voor mezelf om mij terug te trekken, tijd voor mezelf te nemen of me af te zonderen. Het werd vertrouwd en ik leerde steeds beter om met anderen contact te maken en ook van die contacten te genieten. In de loop der tijd voelde ik me mede dankzij het masseren en de fijne begeleiding van Carla steeds zekerder van mezelf en leerde ik me steeds opener op te stellen en niet alleen tijdens het masseren, maar altijd.
Ik nam deel aan (bijna) alle massage weekenden en ook aan steeds meer VakantieAnders evenementen en kreeg er meer en meer waardevolle contacten door, waarvoor ik Carla en Luc nog steeds erg dankbaar ben.

Massage weekend is minivakantie

Ik noem de massage weekenden altijd mijn minivakanties, omdat het me lostrekt uit mijn redelijk drukke, dagelijkse leven. Geen school, geen nakijkwerk, geen computer. Alleen maar ontspannen en in gezelschap van lieve mensen.
En gaandeweg merkte ik, dat ik steeds meer mensen kende en niet in een groep vreemden verkeerde en daardoor ook een andere positie innam.
In de loop der tijd veranderden de weekenden mee en kwam de Mazzaze opleiding in beeld. En aan mij viel de eer om de eerste gecertificeerde Mazzaze masseur te worden.
In het begin had ik mezelf voorgenomen om met het behalen van mijn certificaat meer te gaan doen met massages, maar door Dupuytren aan mijn rechterhand, een operatie daaraan en de negatieve gevolgen daarvan heb ik dat plan laten varen. Voorlopig houd ik het masseren als ontspanning voor mijzelf en in de toekomst zie ik wel of ik het actiever als inkomstenbron wil gaan gebruiken.

Meer zelfvertrouwen

Wat heeft het masseren mij uiteindelijk gebracht? Al met al heeft het masseren veel positieve veranderingen in mijzelf teweeg gebracht. Heerlijke ontspanning, zowel tijdens het masseren als tijdens het gemasseerd worden. Het geeft enorm veel voldoening als je de persoon onder je handen voelt ontspannen en hij/zij zichtbaar geniet van de aanraking.
Het in contact komen met anderen is verbeterd, mijn vriendenkring is behoorlijk uitgebreid. Ik maak meer deel uit van een groep en dat alles heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven.

Annemieke Terpstra.