Massages? Groeien in ontspanning en ontspannen in groeien.

Nieuwe masseur

Van onze gastblog schrijfster Ellen

Vandaag was ik bij “mijn” masseur. Ze is natuurlijk niet van mij, maar zij is degene aan wie ik mijn lijf regelmatig durf toe te vertrouwen, Sinds een paar jaar laat ik mij masseren, maar een paar maanden geleden moest ik wegens omstandigheden op zoek naar een andere masseur. Voor mij was dat een hele stap, omdat ik mijn lijf niet aan iedereen zomaar toe vertrouw… een erfenis vanuit mijn seksueel kindermisbruik verleden.

Een goede keus

Na enig speurwerk op internet ben ik bij iemand terecht gekomen die redelijk in de buurt woont. Met verhoogde hartslag en met zweet in mijn handen ging ik een paar maanden geleden voor de 1e keer naar mijn nieuwe masseur… Vijf jaar lang heb ik dezelfde handen aan mijn lijf gehad en ja, nu ineens handen van een onbekende… het voelde ook anders..: andere druk, andere grepen, maar ik voelde toch al snel de ontspanning in mijn lijf komen en ruim 5 kwartier later kwam ik met een goed gevoel de massagetafel af. Ik ben inmiddels 4x bij haar geweest en middels de gesprekjes die we met elkaar voeren, wordt het steeds meer en meer vertrouwd. We praten na over hoe de massage voor mij was, of er blokkades of spanningsvelden waren, etc. Aan mijn openheid richting haar, merk ik dat de band goed is en voel mij heel erg op mijn gemak.

 

 

Bekentenis

Vanmiddag werd mij na de massage gevraagd wat massages mij brengen. “Tja, voornamelijk ontspanning en even “los” van de wereld zijn”, was mijn  kloppend maar simpele antwoord. De vraag vraag bleef tot in de avond rondzingen in mijn hoofd. Een vraag waar ik blijkbaar iets mee moest. Na enig nadenken, moest ik wel bekennen dat vragen als: “wat doet dit of dat met je?”, of “wat heb je nodig?”, of “wat voel je nu”?, voor mij vragen waren waar ik soms maar wat op zei, of een antwoord gaf wat de vraagsteller waarschijnlijk wilde horen. Ik vond dat dat nu maar eens afgelopen moest zijn en ben in stilte op mijn bed gaan liggen en ben gaan voelen wat massages mij brengen…

Ontdekkingen

Behalve ontspanning brengt het mij echt wel wat meer. Ik voel dat ik tijdens een massage steeds meer vertrouwen krijg, zowel in mijzelf als in de masseur. Toen ik 5 jaar geleden begon met mij te laten masseren, durfde ik nauwelijks iets uit te trekken en was alleen de dynamische massage een optie. Een geweldige massage trouwens om te wennen aan handen aan je lijf. Inmiddels is die angst verdwenen. Tijdens het masseren komen er wel eens emoties op. Emoties die ik voorheen wegdrukte, omdat ik mij meer focuste op wat de masseur met haar handen aan het doen was. Inmiddels kan ik dat loslaten en meer bij mijn gevoel blijven. Ik voel van alles in mijn lijf gebeuren… ik krijg het warm, ik krijg het koud, ik voel waar de spanning zit en waar de spanning wegebt. Kortom ik voel mijn lijf en kan laten gebeuren wat er gebeurt, zonder in de stress te schieten, of snel om mij heen te kijken of iemand het ziet, of erover oordeelt. Er komen beelden voorbij die gedachten oproepen, gedachten die ik weer weg kan laten gaan zonder mij er aan vast te klampen. Beelden die mij laten zien waar ik ooit was en waar ik nu ben…beelden die mij inmiddels een gevoel van trotsheid geven.

Groei en ontspanning

Wat gemasseerd worden mij geeft?: (Zelf)vertrouwen, gevoel van trotsheid, eigenwaarde, lichaams bewustzijn, oftewel: Ik GROEI van massages. Massages geven mij natuurlijk ook ontspanning. Ontspanning die nog verder mag groeien, want ik voel ook dat ik tijdens een massage regelmatig de controle probeer te houden, maar ik vertrouw erop dat het mij gaat lukken om die controle los te laten. Voor nu geniet ik nog na van de massage en ben ik dankbaar voor de ontdekkingen die ik heb gedaan

 

Ellen

 

Wil je ook een massage op maat die meer geeft dan ontspanning alleen? Bel dan voor een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *