Massage is persoonlijke ontwikkeling.

Het grote genieten met nieuwe ontdekkingen maakte het meeste indruk op deze 4e en afsluitende dag van de training dynamische massage. Vier vrouwen die veel oefenen in het geven en ontvangen van massages en ontdekken tijdens deze cursus ook weer iets nieuws over zichzelf. De dynamische massage wordt vandaag geïntegreerd met de klassieke massage met olie. Daarmee hebben ze allemaal weer meer tools en vaardigheden om een massage op maat te geven. Dat ze ook zelf nieuwe inzichten krijgen is natuurlijk fantastisch!schatkist met massage vaardigheden.
Dat versterkt mijn overtuiging dat massage ook een ontdekkingstocht is,een persoonlijke ontwikkeling waarbij je je hoofd en de rest van je lichaam dichterbij elkaar brengt. De signalen van jouw lichaam worden beter waargenomen en dat geeft weer een inkijkje in jezelf.

Krijg je het koud?

Je kunt het bijvoorbeeld heel koud krijgen tijdens een massage, omdat je ontspant, omdat er olie op je lichaam wordt aangebracht of omdat er een gebeurtenis die opgeslagen ligt naar boven komt. Het is fijn om te ontdekken wat dat dan is, waar het mee te maken heeft. Die bewustwording kun je als start voor heling gebruiken. Je lichaam geeft aan dat het er klaar voor is, dat er iets mee mag gebeuren. Nicole kent en weet dit als geen ander. Ze is heel actief op weg en maakt flinke stappen in haar heling.

Ontspant tot in je tenen

Of je ontdekt hoe enorm ontspannend deze dynamische massage is. Het zachtjes wiegen en schudden, het pulsen doe je ook op een natuurlijke manier bij een baby die op je arm tegen je aan ligt. Het is een koestering die je helemaal kan ontspannen tot in je diepe kern binnen in, van top tot teen. Eva voelde meteen hoe heerlijk dit voor haar is, ze geeft zich met het grootste gemak over aan de pulsen, voelt dat ze weg zakt en al haar spanning als het ware uit haar lijf glijden. Omdat ze dit zelf zo fijn vind, wil ze het ook graag aan anderen geven. Het is een uitdaging om het goed te leren en er vervolgens mee te spelen in combinatie met de andere massage grepen die al heel vertrouwd voor haar zijn.

Spanning uit je lijf!

De ontdekking dat jouw lichaamheel sterk reageert op het pulsen en dat je er uren later nog van natrilt is ook bijzonder. In eerste instantie vind Simone het een beetje eng wat er gebeurt en let ze goed op al haar lichamelijke signalen. Het vertrouwen groeit dat het een effect van de dynamische massage is die bij haar hoort en door haar lichaam nog even wordt ingezet om nog wat spanning weg te schudden.

Noor  heeft met haar ruime ervaring aan massages ontdekt dat ze het pulsen gemakkelijk kan toevoegen aan en integreren, het maakt haar zeker en ze weet het goed te combineren om een fijne persoonlijke massage op maat te geven die precies past bij het moment. Door het goed te voelen kan ze het ook goed doorgeven aan een ander.Daar wordt ze heel blij van. Haar massage schatkist is nog meer gevuld!

Delen in een massage flow

Op deze afsluitende dag zijn deze ontdekkingen er allemaal. Ze worden gevoeld en met elkaar gedeeld en de verbinding is sterk. Het is heel fijn om de ervaringen met elkaar te delen. Het is herkenbaar en leerzaam.
Ik geniet enorm van wat er geleerd wordt, van de mooie ervaringen, van de inzichten, de feedback en de complimenten in deze prachtige massage flow.

 

 

Op 18 januari 2019 start er weer een nieuwe 4 daagse dynamische massage training.
Wil jij deze ook leren? Lees er hier meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *