Massage als heling na seksueel misbruik

Massage als heling na seksueel misbruikStel je eens voor dat alle mensen, die in hun jonge jaren seksueel misbruikt zijn, weer kunnen genieten van aanrakingen. Dat ze kunnen ontspannen bij aanrakingen. Dat hun nare ervaringen kunnen transformeren naar een andere mindset. Dat bij aanrakingen ook het besef van liefdevolle, fijne aanrakingen kan ontstaan.
Stel je eens voor dat dat gevoel, die ervaring groter kan worden dan de moeilijke, vervelende, nare en kwetsende ervaringen van het seksuele misbruik. Stel je eens voor dat iedereen die ermee te maken heeft gehad massage als heling bij seksueel misbruik kan inzetten. Dat het leven van deze mensen dan een stuk lichter zou zijn!

Warm, stil en veilig

Ik heb op een verwendag van Revief met Mazzaze massages mogen geven aan mensen, vooral vrouwen. Revief is een organisatie die zich inzet om lotgenoten, mensen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel misbruik,  middels lotgenotendagen met elkaar te verbinden. Op deze verwendag, de naam zegt het al, verwennen ze hun leden met workshops naar keuze. Ik was gevraagd om daar met Mazzaze te zijn. Dat wilde ik heel graag doen en met een Mazzazeteam van 4 masseurs waren we er.
Er was ruimte voor 24 massages, inschrijven kon bij aankomst en in een mum van tijd waren deze lijsten helemaal vol! In een mooie ruimte, die we sfeervol hadden ingericht, kwamen de mensen, meest vrouwen, beurtelings binnen. Het was er stil, warm en veilig. Dat werd gevoeld en benoemd. “Ik wil al heel lang heel graag eens een massage ondergaan, maar vond de stap te groot” vertelde Anja, “want bij wie moet je zijn? Nu zijn jullie hier bij Revief, dus dat vertrouw ik helemaal, dat durf ik aan”, vervolgde ze. Vlak voor ze op de tafel plaatsnam zei ze nog “ Ik vind het wel heel erg spannend”, maar ze gaf zich er toch aan over.

Zelfvertrouwen groeit

“Wow, nooit kunnen vermoeden dat een massage zo fijn kan zijn….” was haar reactie na de massage. Ik kreeg de tranen in mijn ogen, toen ik de glinstering in haar ogen zag nadat ik de spanning in haar lichaam had gevoeld. Er volgden meer verhalen met twijfels, angsten en lef. Het was ontroerend om mee te maken. Het wordt mij steeds duidelijker dat massage een hele goede positieve rol kan spelen in het helingsproces.  Uit eigen ervaring weet ik dit. Van heel dichtbij maak ik  de ontwikkelingen van Ellen mee. Zij heeft ook een verleden met seksueel misbruik, volgt mijn massageopleiding, waar ze heel heel wat diepe emoties heeft doorleeft. Geweldig om mee te beleven welk positief bevrijdend effect dit op haar heeft en hoe ze groeit in haar zelfvertrouwen.

Vrij voelen!

Ik wil heel graag via massage met Mazzaze een positieve wending geven aan het leven van vrouwen met seksueel misbruik in hun jeugd. Omdat massage een mooie en intense bijdrage kan leveren aan het pittige persoonlijke helingsproces om zich uiteindelijk vrij te kunnen voelen!
In samenwerking met Revief zijn er twee arrangementen om aan mee te doen.
Een ééndaagse ‘Proeverij’ op 18 november 2017, waar je kennis kunt maken met massage ontvangen en geven.
En de tweedaagse ’Ontmoeting’ op 9 en 10 december, waar je iets verder de verdieping in gaat.

Iets voor jou? Lees verder bij de arrangementen en meld je aan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *