Liefdevolle aanraking

Een verhaal over de kracht van aanrakingen.

Lang geleden leefde er in India een jonge vrouw samen met haar man en kind en haar schoonmoeder in een huis. De oude vrouw deed niets anders dan de hele dag kibbelen en klagen over alles en iedereen. Na een paar jaar brak er een moment aan waarop de schoondochter het niet langer uithield en het gevoel kreeg dat ze gek zou worden. Ze wist dat ze er niet met haar man over kon praten en in wanhoop bedacht ze zelf een plan om van haar schoonmoeder af te komen. Ze ging in het geheim naar een medicijnman en vroeg om een drankje waar haar schoonmoeder langzaam maar zeker aan zou sterven.

Kruidenmengsel

De wijze man gaf haar een kruidenmengsel waarmee ze ’s avonds haar schoonmoeders voeten moest masseren en verzekerde haar dat de oude vrouw na een paar maanden op mysterieuze wijze en zonder pijn zou overlijden. Verheugd op het vooruitzicht dat ze van deze vloek in haar leven verlost zou worden, keerde de jonge vrouw naar huis terug. Vanaf die dag masseerde ze elke avond plichtsgetrouw de voeten van haar schoonmoeder onder het voorwendsel dat die dan beter zou slapen.

Glimlachen

Naarmate de weken verstreken begon de oude vrouw steeds minder te klagen en af en toe glimlachte ze zelfs! De schoondochter dacht dat het gif begon te werken en ging opgewekt door met de uitvoering van haar plan. Na twee maanden leek de oude vrouw een complete gedaanteverwisseling te hebben ondergaan. Ze had altijd goede zin en het was fijn om bij haar te zijn. De jonge vrouw merkte dat ze zelfs van haar schoonmoeder begon te houden, zòveel zelfs dat ze spijt begon te krijgen van wat ze aan het doen was.

Verandering door aanraking

Op een ochtend werd ze vol wroeging wakker. Ze haastte zich naar de medicijnman en smeekte hem om een middel dat de werking van het vergif ongedaan kon maken. Met een veelbelovend glimlachje om zijn lippen vertelde hij haar dat de kruiden waar ze de voeten van de oude vrouw mee had gemasseerd helemaal geen giftige stoffen bevatten, ze roken lekker, maar dat was dan ook alles. ‘Dat je schoonmoeder zo ongelooflijk veranderd is komt gewoon omdat jij haar aangeraakt hebt!’

Uit  ‘Dansend tussen vreugde en verdriet’
van Mansukh Patel , Rita Goswani.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *