Hot Stone massage

De naam zegt het al, een HotStone massage is er een met ‘hete’ stenen.


De in water verwarmde stenen hebben een temperatuur  om en nabij de 45 graden.
 De Hot Stone massage wordt  gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

De warmte van de stenen wordt door je lichaam opgenomen, dat voel je eerst een beetje en langzaamaan voel je de warmte dieper je lichaam ingaan. Soms lijkt het te wennen en voel je de warmte niet meer totdat aan het einde van de massage gaat bewegen. Dan voel je echte weer hoe warm je lijf is geworden en in de uren daarna blijft dat lang voelbaar. 
De stenen worden op en naast de gemasseerde gelegd. Ze geven het lichaam warmte, dat stimuleert ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen in een laag tempo om de warmte goed te laten doordringen.
Een HotStone massage draagt bij aan een herstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

HotStone massage is een oude manier van ontspanning

De stenen worden al sinds de oudheid gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Bijvoorbeeld ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoogwaardigheidsbekleders werden ermee gemasseerd om spierpijn, ongemakken en kwetsuren te verminderen. 

 

Het is een heerlijke massage op frisse dagen!

 

 

Paula komt regelmatig terug voor een HotStone massage

‘Woensdag avond ben ik bij Mazzaze geweest voor een HotStone massage. Als ik binnenkom in de massage salon is het er al heerlijk warm, met een lekkere geur en sfeervolle  muziek. Ik geef aan dat ik last heb van mijn nekspieren en rug en even later lig op mijn buik op de ook alweer warme massagetafel.
Carla begint eerst voorzichtig de warme stenen te laten voelen op mijn rug. Er ligt een dunne doek op mijn rug, de stenen kunnen erg warm zijn, heerlijk! De stenen worden  neergelegd op mijn rug en ook op mijn benen en ik zak steeds verder weg in een diepe ontspanning.  Met zoete olie masseert  Carla met de warme stenen de benen en voeten. Ik draai me om. Er wordt een warme steen in mijn nek gelegd, en stenen op mijn buik op bepaalde  chakra’s en krijg voor elke hand een steen en voel de warmte mij helemaal ontspannen  maakt.  Met een heerlijke muziek op de achtergrond  mag ik nog even blijven liggen’.

Heilzame massage

‘Het is erg jammer als de massage  klaar is maar het was heel heilzaam. Het is gelukkig  in de avond en  kan ik thuis  nog  na genieten van de ontspanning.  De volgende  dag heb ik geen last meer van mijn spieren en rug.
De Hot stone massage gegeven door Carla kan ik iedereen  aanraden.  De warmte van de stenen dringen  diep door in de spieren. Carla voelt precies  aan wat mijn lichaam op dat moment  nodig heeft. Ik kom zeker weer terug.
Bedankt voor de aandacht Carla!’

Paula.