In de flow van het massage weekend

inde flow van de 4 handen massageDe vloeiende deunen van ‘Arkenstone’  vullen de ruimte waar een serene rust en het genot van aanrakingen is. Het is zondag middag en er staan in deze verwarmde zaal met royaal zonlicht massagetafels waarop mensen liggen om een ontspanningsmassage te ondergaan. In dit Mazzaze massageweekend hebben we uitgebreid geoefend met het masseren van benen, voeten en de rug. Nu  wordt de eindmassage van het weekend gegeven om èèn geheel van te makenvan alle geleerde grepen en technieken. De muziek erbij is ondersteunend en geeft een extra dimensie aan het geheel. Bovendien maakt de muziek het ook gemakkelijker om in een aangename flow te komen.  Hoe meer technieken je in huis hebt, hoe makkelijker je in de flow komt en hoe meer je kunt ‘spelen’ om er je eigen intuïtieve massage van te maken.

Jongensdroom

In dit bijna voorbije massage weekend hebben we ook 4-handen massages geoefend. Dan wordt je door  twee mensen tegelijk gemasseerd, 4 handen vinden hun weg over jouw lichaam en als gemasseerde kun je het dan niet meer volgen. Het enige wat rest is overgave aan de massage en als dat lukt dat is een 4-handenmassage een sublieme ervaring! In dit weekend kwam het zo uit dat er een groepje van vier personen was, en Jan ontving een 6-handen massage van drie vrouwen! Een jongensdroom kwam uit! Het was een bijzondere ervaring.
4-handen massage vereist afstemminng van de masseurs, op elkaar en tegelijkertijd ook op de gemasseerde. Dat was best even wennen. De 6-handen massage was nog intenser om te doen want afstemmen op 4 andere handen en de gemasseerde is best veel.  Een 4-handen massage is vaak zo inspirerend dat er in de flow en creativiteit nieuwe ideeën ontstaan, oogcontact voor goede afstemming blijft belangrijk! Het was voor iedereen een mooie ervaring, zeker voor Agnes; ‘Het was fantastisch’ zei ze, ‘vooraf had ik niet gedacht dat ik dit fijn zou vinden en dan nu dit..! ‘ Ze was helemaal blij.

Knuffeltunnel

Bij aanvang van het weekend hebben we elkaars handen gemasseerd, een blinddoek zorgde ervoor dat we niet wisten wiens handen we nu eigenlijk vast hadden. Dat was best spannend en ook  een mooie opmaat naar alle massages die nog zouden komen.
Na alle aanrakingen tijdens de massages mocht ieder die dit wilde ook nog de ‘knuffeltunnel’ in! Tussen de twee rijen mensen doorlopen om een ‘wasbeurt’ van aanrakingen te ontvangen en aan het einde een knuffel van Andre! Dat was heerlijk en maakte best wat emoties los….  Aan het einde van het weekend is dit door sommige deelnemers ook als een hele bijzondere ervaring genoemd. Mijn dank aan Ineke die deze tunnel bij ons heeft geïntroduceerd.

Je hoofd leegmaken

Het was een goed weekend waarin ook ervaren deelnemers als Bauk, Annemieke en Leo elke keer nog nieuwe dingen leren.
Tussen alle massages door was er ook tijd voor mooie gesprekken, lachen en samen zijn. Tijd waarin ieder zijn/haar eigen gang kon gaan. Naar buiten, binnen met een boek of even een tukje doen. Yoga, dans en een stiltewandeling zijn vaste onderdelen geworden van het programma, dat hoort bij massages, je hoofd ‘leeg’ maken en voelen met je lichaam!

Last but not least waren de heerlijke maaltijden.

Elk weekend gaat er een heuse kok mee, en dit keer was dat Marguerite, waarvoor hartelijk dank!  Ze had mooie recepten uitgekozen en met zorg een aandacht heerlijke gezonde maaltijden bereidt. Dat was heel erg lekker en maakt het weekend af! Marguerite komt in het mei weekend weer de catering verzorgen!
Het volgende weekend is van 10 – 12 april, dan hebben we veel aandacht voor de rug en staat er een workshop Aroma therapie op het programma. Wil jij er ook bij zijn, meld je aan.
Het weekend was fijn.
En alle deelnemers gingen ontspannen naar huis. Heidi was zelfs zo ontspannen dat ze het bijna zelf niet durft te geloven, hoe fijn is dat!

Carla Mazzaze.
2 maart 2015.

5 Responses to In de flow van het massage weekend

 • Geweldig, dit eerste mazzaza weekend voor mij.
  Kan het verhaal van Carla volledig onderschrijven. Prachtige locatie, heerlijk eten, fijne mensen, maar vooral heerlijke massages ontvangen en ook het geven was zeer ontspannend. Het geeft veel power en de flow werkt nog lang na.
  Nog niet geweest??? Gewoon gaan en relax.
  Bedankt allemaal. Ineke

 • Wat lief en heb ook genoten. Van de ontspannen energie, ieder te zien genieten van de massages, de yoga en de groep. Relaxed lekker verzorgen en bijna verlegen van het warme onthaal daarvan. Verder ook heel ženn van gewoon groentetjes snijden :-). Een andere dynamiek voor me en voor herhaling vatbaar idd.

 • Het was inderdaad een heel bijzonder weekend. De massages en de warmte en openheid van alle aanwezigen zijn elke keer weer een aangenaam bad.
  Elke keer anders, maar elke keer weer de moeite waard.

 • Iedereen kent het spreekwoord ‘vele handen maken licht werk’? Voor mij was deze massage weekend ‘vele handen verlichten mijn hart’! 🙂

  Warme groet aan allen.

  Agnes

 • Het was weer een heerlijk weekend om mee te maken. Erg leuk om te zien hoe een 4 handen massage in al die verschillende combinaties ook zoveel verschillende massages opleveren. En knap Carla dat je ook voor de “oud gedienden” weer nieuwe elementen hebt weten toe te voegen zodat je routine kan combineren met nieuwe technieken. Ik hoop jullie allemaal weer te zien in april.