plaatjenieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.Massages? Groeien in ontspanning en ontspannen in groeien.

Nieuwe masseur

Vandaag was ik bij “mijn” masseur. Ze is natuurlijk niet van mij, maar zij is degene aan wie ik mijn lijf regelmatig durf toe te vertrouwen, Sinds een paar jaar laat ik mij masseren, maar een paar maanden geleden moest ik wegens omstandigheden op zoek naar een andere masseur. Voor mij was dat een hele stap, omdat ik mijn lijf niet aan iedereen zomaar toe vertrouw… een erfenis vanuit mijn seksueel kindermisbruik verleden.

Een goede keus

Na enig speurwerk op internet ben ik bij iemand terecht gekomen die redelijk in de buurt woont. Met verhoogde hartslag en met zweet in mijn handen ging ik een paar maanden geleden voor de 1e keer naar mijn nieuwe masseur… Vijf jaar lang heb ik dezelfde handen aan mijn lijf gehad en ja, nu ineens handen van een onbekende… het voelde ook anders..: andere druk, andere grepen, maar ik voelde toch al snel de ontspanning in mijn lijf komen en ruim 5 kwartier later kwam ik met een goed gevoel de massagetafel af. Ik ben inmiddels 4x bij haar geweest en middels de gesprekjes die we met elkaar voeren, wordt het steeds meer en meer vertrouwd. We praten na over hoe de massage voor mij was, of er blokkades of spanningsvelden waren, etc. Aan mijn openheid richting haar, merk ik dat de band goed is en voel mij heel erg op mijn gemak.

Continue reading

Een massage parel met klankschalen.

massage parelsSoms zijn er parels in de massages die ik geef. Deze van vandaag is er zo een. Stipt op tijd staat Paul voor de deur. Ik weet dat hij uitkijkt naar deze massage, dat doet hij elke keer. En ik ook want het is een feestje om hem te mogen masseren. Vandaag komt hij voor de 56e keer op mijn tafel liggen. In de zes jaar dat hij komt hebben we een leuke band opgebouwd. Voor zijn 50e verjaardag heeft zijn vrouw de eerste massage afspraak voor hem bij mij gemaakt. Het leek haar een leuk verjaardagscadeau en ze vertrouwde haar man wel aan mij toe. Wij kennen elkaar van werk en via de school van de kinderen. Het was een schot in de roos want sindsdien komt hij elke maand weer terug. Dat verhaal is ook te lezen in mijn verhalenbundel ter ere van het 10-jarig bestaan van Mazzaze.

Plan bijstellen

Paul komt met een grote glimlach binnen, hij huppelt bijna van blijdschap en ik denk dat hij een goed resultaat heeft behaald van zijn moeilijke examen. Ik vraag het en hij is blij verrast dat ik het nog weet! En ja inderdaad hij heeft het gehaald en is geslaagd, hij is er bijzonder verheugd over want hij heeft er veel tijd en aandacht aan besteed om zich goed voor te bereiden. Hij is zo blij,dat is duidelijk te zien aan al zijn bewegingen.
Onze afspraak voor de 4-elementen massage vind ik nu niet meer passend bij zijn feeststemming. Die massage past beter als je niet zo lekker in je vel zit, wat zwaar op de hand bent of licht depressief. Het is een massage waarbij je heel goed kunt ‘aarden’ of ‘gronden’. Dat is nu helemaal niet nodig. Ik stel een andere massage voor, de klankschalen in combinatie met de traditionele massage die hij al heel vaak van mij ontvangen heeft. Continue reading

Massage is persoonlijke ontwikkeling.

Het grote genieten met nieuwe ontdekkingen maakte het meeste indruk op deze 4e en afsluitende dag van de training dynamische massage. Vier vrouwen die veel oefenen in het geven en ontvangen van massages en ontdekken tijdens deze cursus ook weer iets nieuws over zichzelf. De dynamische massage wordt vandaag geïntegreerd met de klassieke massage met olie. Daarmee hebben ze allemaal weer meer tools en vaardigheden om een massage op maat te geven. Dat ze ook zelf nieuwe inzichten krijgen is natuurlijk fantastisch!schatkist met massage vaardigheden.
Dat versterkt mijn overtuiging dat massage ook een ontdekkingstocht is,een persoonlijke ontwikkeling waarbij je je hoofd en de rest van je lichaam dichterbij elkaar brengt. De signalen van jouw lichaam worden beter waargenomen en dat geeft weer een inkijkje in jezelf.

Krijg je het koud?

Je kunt het bijvoorbeeld heel koud krijgen tijdens een massage, omdat je ontspant, omdat er olie op je lichaam wordt aangebracht of omdat er een gebeurtenis die opgeslagen ligt naar boven komt. Het is fijn om te ontdekken wat dat dan is, waar het mee te maken heeft. Die bewustwording kun je als start voor heling gebruiken. Je lichaam geeft aan dat het er klaar voor is, dat er iets mee mag gebeuren. Nicole kent en weet dit als geen ander. Ze is heel actief op weg en maakt flinke stappen in haar heling. Continue reading

Gouden weekend, tijd voor jezelf.

Massage weekendEr wordt ingetogen gemasseerd. Vol aandacht gaan de handen vloeiend over de voeten, benen, billen en rug van de gemasseerden op de tafels. Deels mooi toegedekt met warme kleurrijke dekens en doeken wat een prachtig plaatje van rust en genieten geeft. Het voelt fijn, welke positie je dan ook inneemt.

Vol aandacht en overgave

Natuurlijk zijn er de 6 mensen die op de tafels liggen en de massage ondergaan en ontvangen in een volledige ontspanning. Kunnen toelaten en ontvangen lukt wel na een weekend lang waarin we vele grepen, houdingen en technieken hebben doorgenomen en geoefend met elkaar. Telkens met iemand anders, hoe meer wisselingen van massage partners, hoe meer verschillende ervaringen van druk, tempo en vaardigheid om een massage op maat te leren geven. Door de aandacht en overgave die er is het al fijn om aangeraakt te worden. Te voelen hoe fijn dat is en wat het verder in je losmaakt. Continue reading