plaatjenieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.Op een andere manier luisteren naar elkaars verhalen

Veiligheid, geborgenheid

Ik ben al jarenlang masseur en krijg regelmatig mensen op mijn tafel, waarvan het lichaam een heel verhaal verteld. Mijn eigen lichaam heeft ook haar eigen verhaal. Tijdens de opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb, heb ik zelf ook regelmatig op de massagetafel gelegen. Zodat mijn mede-studenten ook de fijne kneepjes van het vak in de vingers konden krijgen. Vaak voelde ik mij dan als lijdend voorwerp, en kon of durfde ik mij niet over te geven aan de handen die mij masseerde. Uit angst om de controle te verliezen.

Om de controle te behouden vond ik het prettiger om zelf te masseren, zodat ik de controle letterlijk in mijn eigen handen kon houden. Op het moment dat ik zelf op de tafel mocht gaan liggen, was ik vaak bezig met boodschappenbriefjes en andere denkwerkzaamheden, zodat ik maar niet in mijn lichaam hoefde te zijn en hoefde te voelen. Als na afloop aan mij gevraagd werd hoe ik de massage had ervaren, antwoordde ik vaak met een politiek correct antwoord dat het ‘heerlijk’ was. Maar of ik dat gevoeld had, of dat ik het heerlijk vond om in mijn hoofd te zijn, liet ik in het midden. Continue reading

Seksueel misbruik, waarom ik iets voor deze vrouwen wil betekenen.

Wat kan ik voor je betekenen na seksueel misbruik.De #MeToo verhalen maken heel wat los, er worden veel verhalen verteld over de verschillende vormen van seksueel misbruik van groot tot klein.  Het is goed dat de verhalen verteld worden. Het seksueel misbruik wordt bespreekbaar en het taboe wordt minder. Het topje van de ijsberg is eraf.
Het lezen van de verhalen geeft herkenning. Dat helpt om je eigen angst, schuld en schaamte te resetten. Dat is een belangrijke stap.

Zoektocht

Vertellen is helend om het misbruik een plaats in je leven te geven. Uit eigen ervaring weet ik dat seksueel misbruik een jarenlang, of misschien wel levenslang, impact heeft en dat je er op de meest uiteenlopende momenten mee geconfronteerd kunt worden.
Naast erover praten moet er bij de meeste mensen meer gebeuren. Dat kan een moeilijke zoektocht zijn. Ik ken verhalen van mensen die gebaat zijn bij ademtherapie of met creatieve werkvormen geholpen zijn. Ik ben 25 jaar na dato in therapie gegaan en heb met regressie therapie veel bereikt. Het waren moeilijke, zware en emotionele sessies die me erg goed geholpen hebben.
Al veel jaren heb ik de behoefte om iets te kunnen betekenen voor vrouwen die ook seksueel misbruikt zijn. Van alle mogelijkheden die ik kon bedenken heb ik de juiste vorm lang niet kunnen vinden.  Continue reading

Wil jij jouw persoonlijk massageritme ontdekken?

De vraag die klanten vaak aan mij stellen is of ze elke week voor een massage moeten komen, wat een goed massageritme zal zijn. Dat is voor iedereen verschillend, hangt af van je wensen en/of klachten. En van je mogelijkheden in tijd en geld. In de regel komen veel mensen een keer per maand voor een ontspanningsmassage.  De basismassage is heel populair. Deze wordt vaak afgewisseld met een special zoals HotStone, kokosstempel of Thaise lymfe massage.

 

Je hoofd even uitzetten

De basismassage is een variatie van verschillende technieken speciaal op maat van de gemasseerde. Als iemand regelmatig komt, leer ik die persoon beter kennen en weet ik welke massage het meest gewenste effect heeft. Deze basismassage is een full-body massage en duurt een heel uur. Die tijd vliegt voorbij, zeker als je ligt, kunt ontspannen en je kunt overgeven aan de aanrakingen. Als je je hoofd even uit kunt zetten en al je gedachten even laten voor wat het is. Het volgen van de handen die je masseren zorgt ervoor dat je met je gedachte daar ook bent. Je kunt dan beter voelen. Je bent alerter op de signalen van je lichaam, wat het jou vertelt. Continue reading

Massage als heling na seksueel misbruik

Massage als heling na seksueel misbruikStel je eens voor dat alle mensen, die in hun jonge jaren seksueel misbruikt zijn, weer kunnen genieten van aanrakingen. Dat ze kunnen ontspannen bij aanrakingen. Dat hun nare ervaringen kunnen transformeren naar een andere mindset. Dat bij aanrakingen ook het besef van liefdevolle, fijne aanrakingen kan ontstaan.
Stel je eens voor dat dat gevoel, die ervaring groter kan worden dan de moeilijke, vervelende, nare en kwetsende ervaringen van het seksuele misbruik. Stel je eens voor dat iedereen die ermee te maken heeft gehad massage als heling bij seksueel misbruik kan inzetten. Dathet leven van deze mensen dan een stuk lichter zou zijn!

Warm, stil en veilig

Ik heb op een verwendag van Revief met Mazzaze massages mogen geven aan mensen, vooral vrouwen. Revief is een organisatie die zich inzet om lotgenoten, mensen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel misbruik,  middels lotgenotendagen met elkaar te verbinden. Op deze verwendag, de naam zegt het al, verwennen ze hun leden met workshops naar keuze. Ik was gevraagd om daar met Mazzaze te zijn. Dat wilde ik heel graag doen en met een Mazzazeteam van 4 masseurs waren we er.
Er was ruimte voor 24 massages, inschrijven kon bij aankomst en in een mum van tijd waren deze lijsten helemaal vol! In een mooie ruimte, die we sfeervol hadden ingericht, kwamen de mensen, meest vrouwen, beurtelings binnen. Het was er stil, warm en veilig. Dat werd gevoeld en benoemd. “Ik wil al heel lang heel graag eens een massage ondergaan, maar vond de stap te groot” vertelde Anja, “want bij wie moet je zijn? Nu zijn jullie hier bij Revief, dus dat vertrouw ik helemaal, dat durf ik aan”, vervolgde ze. Vlak voor ze op de tafel plaatsnam zei ze nog “ Ik vind het wel heel erg spannend”, maar ze gaf zich er toch aan over. Continue reading

Weekenden

24 – 26 november 2017

26 – 28 januari 2018

23 – 25 maart 2018

11 – 13 mei 2018

15 – 17 juni 2018

5 – 7 oktober 2018

16 – 18 november 2018